nUff nuFf

Thursday, September 30, 2010

tOday 30 September 2010...
mY laSt day practical at Jabatan Perancang Bandar & Desa....
Finally i've finIshed all coUrse ReqUrement 
after this i'll geT mY deGreee
bUt im no exacTly grEat like otHer
mY CGPA nor rEach Untill 3.00
it almOst gOing to the Number 2.97...
bUt 
fOr me its enOugh becOuse
at lEast i've geT the Opportunity tO study
at the UnIversity....

tOmorrow i am starting to get cLosed with my laP top
in Order to fInishing my practical repOrt
on sUnday,, we aRE gOing baCk to UUM
to sUbmit thE repOrt,,hemm,,,
thats what im waiting for...
tImes reUnite wIth mY frIend
OMG i am miSs them so mUch...

then start tOmorrow 
i  also will fOrget abOut thIs siTe...
uNtill i finished then submit the repOrt..

im sOrry coz i cOuldn't reply yOur vIsit at sHouTbOx
i'll rEplY it latEr k...

bUrbYe aLL....

Tuesday, September 21, 2010

tensyen nye yang tgeramat-amat,, 

skaNg ni myenna tengah berhempas pulas,, berpulas-pulasan,, 
sambil bermalas-malasan....

ye meme la kawe penat..
bewase sangat penat untok mneyiapkae kerteh pojek paktikel
disebabkae kawe nok abih paktikel doh
kawe keno la bersiap sedie ...

nak buek camnO praktikel tu wajib
kalau tidak,, tak kuaso den nak duduk dalam office yang sejUk beku ni....
suasano memeng la pueh ati tapi
adekalonyo perangai manusio di sini 
menjadikan  den meluat tahap gajah (meluat bonar la tu,, humang aih)

skang ni otak teman pun da naik beku macam suhunye juge
ate,,, susah keje jadi kuli ni  ye...
ade aje yang tak kene..
tapi xpela nanti da abiH paktikel myenna nak jadi bos lak
hahahaha

myenna nak menaip lagi neh,, nt myenna merapu lagi deh,,,,

Tuesday, September 7, 2010

dam-dAm dUm....

pejam celik pejampejam celikcelik
nak raya dah yeuk
besela kan
masa tengah puasa berase lame sangat nak raya
bIla dah dekat raya ase sekejap pulak


alang-alang nak raya  ni.......


ehem.. ehem,,,
perbetulkan anak tekak~


myenna nak mEngucapkan 
seLamaT haRi raYa aIdiLFitri kepada
seMua raKan bLogger 
walaUpun taK meNgenali anTara 1 saMe laiN
taPi kOrang pUn merUpakan paRt Of mYlife
peNtingnya kOrang kerana raJin tenGok bLog 
myeNna yaNg nGarUt ni
walaUpun kIta da naK bEraya
taPi stILL kene bErpose lagI kan
laGi 1 haRi je naK pUasa
laGi eXcited asEnye..

thEn mEngenanG malaM raYA 
tEringat maSe kaT caMpus,,
naK balik raYa meMang meNcabar
TerpaKsa naIk bas SempIt 
seBab myEnna aDe sYndrOme
"laSt miNute Sume naK buaT"
sO,, tikEt yaNg saKi baKi jelah Yang
tInggal UntUk mYenna~ xlaRat naK tUlis baNyak2

hemm,, jadinya mYenna mOhon maaF kat koRang ye,,
manela taW ada diaNtara enTrY yaNg diPaparkan
mengecIkkan haTi kOrang
sEsUnggUhnye,, seGala KesIlapan
adaLah TidaK dIsenGajakan...

sElamaT harI raya
maaf zaHir batIn
haTi-haTi dI jalaN raya
.......

Sunday, September 5, 2010

wiTh nEw sPirit,,
mYenna bErsemanGat laGi Untuk menuLis dsIni...
wALaupun myenna sedanG mengahIdapi 
sYndrome kEsibukan tahap ikaN paUs
taPi,, myeNna teTap beRkeras haTi 
memBuka bLog ini UntUk meMbebel sEpatah laPan patah kata

apa? baGaimana? sIapa?

janGan gelOjoh ye cIk myenna
anda haNya ada 1 Otok sajE uNtuk bErfikir

apa yaNg tERjadi kePada myEnna sEbenarnya??
 
 terdengarlah bunyi lagu waka-waka 
(ringtone FiFA xtukar2 lagi) dari haNdpon myenna...
myenna pUn menjawab caLl dengan 
raSa banGga & maNja ala2 bollYwood..
myenna terdengaR sUara yaNg besE keDengaran 
iaiTu soRe mY sIs yaNg tInggaL di Pulau PInanG
aKak mYenna yanG ke-4 mYenna memaNggilnye 
sebagai kak sal...
bEliaU denGan sore yaNg agak ceMas call mYenna 
baGitau yang aKak myEnna yang ke 7 
(skanG myenna dUduk dengaN dia)
nama dIa kak Olyn bErada di hOsPital 
sEbab babY yaNg dikaNdungkannya 
ada masalah (belIau saRat menGandung). 
kataNya baBy dLm perUt beLiau da xdE deNyutan jaNtung...


jap2 nak tukar tulisan 


pastu myenna punye jantung pun 
ase tak berdenyut lagi, akibat terlalu terkejut
akak sal suwuh myenna bertenang 
tapi dia pun nagis lagi ~sedih kedengarannya.
myenna pun serta merta cam 
jadi blur dan kekejangan jadi beku segala lidah,
nak kelip mata pun susah..
akak sal suwuh myenna balik then pegi hospital temankan 
akak olyn yang sedang dalam 
kesedihan myenna pun tersedar dari kekejutan tersebut 
dengan sepantas elektrik myenna 
call my mom,, & akak2 yang lain sume pun tergejut..  
mak myenna pon terkejut nasib bek 
mak tu cool je tak nagis2 xdela myenna 
jadi sebak. Dalam kul 12 tgh myenna 
mintak kebenaran bos untuk lawat akak kat hospital
jadi doktor pun dah sahkan yang baby akak kandungkan selama 9 bulan tu meninggal di 
dalam perut.. terlalu sebak jadinya sebab tarikh sepatutnya bersalin lagi seminggu saja.
tapi kita sebagai umat islam redha dengan pemergiannya,, ianya pun dah ditakdirkan
oleh allah swt. 

kisah tak habis lagi sebab akak myenna bersalin secara pembedahan
jadinya dia kena tunggu turn untuk dioperasi(bahasa indon). 
disebabkan bayi dalam perut akak myenna dah meninggal 
jadi doktor pun operate orang len dulu(emergency katenye)
masa ni memang masa kritikal & sangat menguji kesabaran kerana akak myenna
dibedah keesokan harinya ,, 
akak myenna terpaksa menanggung sedih yang teramat-amatnya
sebab anaknya yang dah meninggal tu masih ada di dalam perut 
(memang sedih sangat)
myenna simpati sangat dengan keadaan beliau..
doktor sume kena maki hamun sebab terlalu lama menunggu
(maaf ye dokter, kami terlalu geram & cemas memikirkan keadaan akak)

hari khamis malam jumaat 02.09.2010 dalam pukul 10 malam akak myenna pun dioperate
baby tersebut sangat comel,, myenna & keluarga berharap sangat yang akan ada keajaipan
"manela tau tiba2 lahir baby tu menangis ke ape ke?" tapi tuhan lagi syangkan dia...
anak ke-empat akak memang dah tak ada .. dengan berat 2.7 KG muka pun bulat...
pagi jumaat kebetulan hari tu merupakan hari nuzul Al-Quran arwah baby pun 
di kebumikan dengan sempurna.

punca kematian xdapat dikenalpasti.. 
tapi yang penting akak myenna selamat,, 
alam 2,3 hari ni susah nak tengok dia senyum... 
nasib baiklah ade pengubat duka ~anak-anak yang menunggu dirumah~
abang ipar myenna pun nampak sugul je semenjak kejadian tu...
manela nak tahan sebagai ibu yang membawak perut selama berbulan-bulan,, 
da nak sampai masanya,, baby yang ditunggu-tunggu tiba2 pergi macam tu aje... 
tapi dia redha,, arwah anak dia pun lahir malam jumaat
sungguh baik budak ni kan,, 
kata orang anak-anak yang begini tak de dosa,, 
sangat suci mereka yang akan tolong mak ayah diorang di akhirat kelak... 
insyaallah..

akak myenna yang kat penang, 'kak sal' tulah yang paling penat kot 
sebab dia bersusah payah datang dari penang untuk menguruskan a
kak myenna yang sedang berseDih tu....

myenna pon sibuk gak menguruskan rumah,, 
mungkin ade hikmahnya mak & abah myenna pun datang kat sini..
mak abah duduk kat ipoh sampai raya sebab nak temankan akak,, 
myenna pun dapatlah tumpang sekaki.. hehe..

olrIte kOrang nilah masalah yaNg menimpa mYenna lasT week...

maaf ye lau koraNg taK pahaM ceRita, i'Ve tRy my beSt

same2 doakan arwah anak sedara myenna... seMoga aKak myenna cepat seMbuh ,, amIn....

note: diharapkanlah mereka-mereka yang buang anak tu cepat sedar dengan kesilapan diorang....



Tuesday, August 31, 2010

sekIan lamEnye....
myenna aGak bz ye kawan-kaWan


mInggU lepaS adE baD tHings yang MeniMpa
keLuarga mYenna,,
myeNna pUn jadI keLam kabUt 
so,,, myEnna ambIk kePutusan Untuk 
bERundur diri jaP daRi bIdang bLoggIng ni
jaP je POn,,
mYbe nExt wEek myeNna akaN cubE sedaya Upaya
baNyak ceriTa yaNg naK dikOngsikan
tErutama peRistiwa sEdih haRi rabU mInggu lePas
taPi myenna xCukuP maSe uNtuk 
mEnaip aYat Yg beGitu paNjang
UntUk KoranG yaNg shOut 
myeNna akaN balaS di maSe akaN dataNg ye,,
hOpefully seMuanya akan Kembali pUlih sEperti bIasa


xOxO myenna

Monday, August 23, 2010

pEnat taPi bErbalOi...

sElamat sUdah pErjaLanan mYenna
baLik ke jOhor aRi jUmaat Lepas
saMpai2 je di laRkin
tErus dOwn,,
mYenna saKit teKak + dEmam + seLseme
adoyai,, seKsenye
myenna sampai dalaM pukUl 5.15 paGi
sempaT la bErsahur maKan 
rOti caNai thEn ayaH myenna pun sampai
mEnjempuT kami....
bEgitu exCited tahaP gaban sEbab da Lame gile
xmEnatap waJah ayahnDe & bOnda tERcInta
thEn,,, mEndukacItakan sEbab myenna demam 
agaK kuat samPai xlaRat naK banGun pada sIang tu
maK pon sWuh myEnna bErbUka 
maKan ubat takUt melaRat pulaK
myeNna aKur denGan ketenTuan ilahi
huk..hUk..hUk... mEnggedIks la skEt 
deNgan mak chewah... huhuhuhu
paS maKan uBat myeNaa miNum aIr 100 Plus 
sEbanyak Yang MunGkin
suWuh amat (anak sEdare myeNa) g beli sIap2
alhAmdulIllah bErkurang la siKit panaS badaN tu
daPat la myEnna tlg mak bUat jUadah bERbuka 
maCam2 maK masak
thEn akak2 mYenna pon excited
dIowang puN balik bErbuke bERamai-ramai..

haRi saBtu pLak myEnna berbuka rumah akak nGah
bErbuka Ramai2 gaK.. sOnOk tUl
KiteoraNg ramai2 g sErbu rUmah bEliau
pErjalanan kiRa2 sEtengah jaM dari rUmah maK
haRi kedUa menU bERtukar ..
akak masaK lOntong dGn rendanG ayam,, fuh2
beraMpun!! (meNunjukkan tErlalu sEdap)

haRi aHad beRbuka sEderhana je sEbab maLam tu
kiteOrang da  naK baLik
taPi aDe laUk peveRet Myenna gak
hasIl ayer taNgan kak nGah
"saMbal gOreng"
yaNg mengandunGi
tempe, tahu kEring, laDa kerIng, sOon..
dan LaUk aYam maSak asam pedas
aIr takyah cite la,, bErmacam2 jenis 
dari mUla2 sampai laGi 
taPi aIr waJib mEstila aIr tEbu & cIncau...

sElepas maGhrib kaMi pun beRtolak la baLik
ayaH hantar ke larkin
sInggah jap ke paSar bOrong paNdan
huiii.. raMai giler  Manusia
kaT situ mEmaNg sYok bERshOpping...
taPi mOstly baRang2 loCal la...
mYenna ni baLun jer
abaH bElanja makan mee reBus hj waheed
mmG sEdap 
paStu teRus ke laRkin chEk tIket
kiTeoranG naIk bAs StaRmaRt
dOble dEck plaK tu adeyai,,,
bUkan pe ,, baS dOble dek ni sEmpit taW
taPi xpElah jaNji sElamat Sampai.
dEngan bErlinanGan aiR mata mYenna 
bERsalam deNgan mak aBah myenna
(huhuh cEngeng kan)

hemmm,, sEmalam kUl 5.20 pagI myenna da sampaI mEdan gOpeng
bErsiap2 then pEgi kOje pulak..
laU nak kira Penat tU tOksah caKap la,,,
taPi PuAs hati...
sOwi mYenna xsEmpat nak tRnsfer Pic lagi
mOod maSih di kaMpung
sEmoga mak ayaH myenna sIhat selalu..
myEnna sambung kErja 


oK aLrIte

Wednesday, August 18, 2010

hAri yaNg kUtunggU-TungGu da Sampei

Tapi naK tunggu waktu malaM pUlak bErjenuh la jAwabnye,,,
tIket pUn da sIap beli
sEmoga peRjalananku tIdak MenghadaPi masaLah


mEsti Korang teRtanye-taNye
kemanekaH haLa tujU
dIriku ini...

sEbenOrnye, malaM ni mYenna nak baLik KG!!!
yahOOOooo!!!!
sEtelah 4 bUlan duduk kaT ipoh ni
barUlah ade kEsempatan naK baLik
ke jOhor,, sedEy,, TerhaRu aSEnye.....

taMbahan laGi baLik paDa bulaAn pOse ni
bErtambah-taMbah la keSeronokan tu

taK sabaR nak makaN masakan my Mom
laUk yaNg akU tEngah Liurkan sKang neh,,,
asaM podeH,, yaNg xbaPo nak Podeh tu
sUp ayam maK tImah.. oooo.. srrrrt,,, nyUmmy
taHU sUmbat CeCah kUah kaCang
saYur daLam tahu mEsti kenE bUang
kerane mYenna xSyuke maken Sayor...
aiR cIncaU Yang diBancuh Oleh mak
paLing mahal sekali cEdokan Nasi ke dalam Pinggan
oleH mAk @ aBah
MakaNan Xsedap PonG jadI seDap...


sElain tU..
aIr Tebu pOwer gIler Jualan abaNg ipor mYenna
sUngguh Manis lEmak bErkrim...
meNambahkan dOrongan uTk mYenna
baLik ke KampUng haLaman,,,


aPe lagi Yang perlU disEtelkan ye??

  • kemas baJU
  • baJU naK diPakai mLm ni
  • sUrat cUti
  • maKanan aRnab yaNg cukUp
  • (Entry pasal aRnab myenna xpOst lagi)

hemmm............
  • pOst kaT wall FB yG mYenna naK Lik kg " perlu ke?"

malam ni nEk baS kul 10.30 pm
dOakan myenna sElamat Sampai yer kaWan2

byE...

mYenna eXcited




Monday, August 16, 2010

ini bUkan tips

korang pernah rase kecewa?



kecewa sangat

sangat kecewa

terlalu kecewa


teramat & terlalu kecewa

kecewa dengan teramatnye



mengecewakan

dikecewakan

kekecewaan

keterkecewaan
ape yang korang buat??

kalau aku,.,.,,



sedih 

nangis

menagis

nagis pelan

nangis kuat-kuat

nangis xde bunyi

termenung

tidur

sembahyang

baring menghadap dinding

tengok gambar manusia yang boleh melegakan kekecewaan

buat-buat gelak

buat-buat senyum

ini bukan tips ye,,,
tapi boleh jugak dijadikan tips kalau nak..
yang penting
life must go on
kerana kekecewaan 
akan menjadikan kita manusia yang kuat


simpan dalam hati...
kerana tuhan tu lebih tahu

Sunday, August 15, 2010

kOleksi??

myenna sEorang ColleCtor yang tegar
laU boleh sUme mEnde nak dI kumPul,,,

ape yNg myenna Collect ye??



 pen merah pen bIru
u marah I Love u,, ~


pen-pen ni sume ade  yang orang bagi, ade gak yang beli, ade yang dapat cenderahati,,,


Novel Grafik





moStly novel grafik yang myenna kumpul sumenye keluaran Gempak Starz,, sebenarnye banyak lagi,, tapi yang lain ade yang orang pinjam tak pulang, hahaha, cite Le. Gardenie ciTe yanG paling maSyuk bace manYak kali pOn xde masalah bagi myenna thats why buku ni sEntiasa myenna usUng kemane pun,,


PerFume



dulu Xberape minat pakai pERfume tapi Start myenna suke,, jadi Kemestian pulak nak pakai peRfume kemana pun myenna peRgi.. sumE ni OrI punye tapi beli masa saLe la,, yang paling bEst nanette lapore tu kelUaran Elizabeth Arden, baUnye mmg beSt then bIle sebut orang sume kate " tak  pernah dengar pun?" kira,, beRuntung la myenna takde sape pakai perfume bau mcm myenna.. hehehe~


aKsesOri



myenna ade 2 jam, tukar2 pakai.. gelang crystal xterkire (macam banyak sangat jer)..  macam-macam lagi la...



Kotak-katiK



bab kotak ni takyah citer la,, memang banyak kotak kat bilik myenna, kotak kasut je ade hampir belas-belas, kotak peRfume ade 3, sampaikan bekas air starbucKs pon myenna simpan,, sayang giler nak buang..



SyiLing & Duit kEtas lamE

myenna memang lupe diri lau bab duit2 ni, bukanlah gila duit tapi myenna punye tabiat myenna suke mengire simpanan syiling yang ade walaupun da kira banyak kali,, asE pUas dapat taw jumlah kOin yang bErkoyan-koyan tu,, duit lame plak myenna ade Rm 1, 2, 5, ngan 10. myeNna teringin nak tengok dut Rm 20 lame tapi stakat Ni tak jumpa lagI..



Gelang si Paku geYlang


gelang kRistal, gelang manIk, gelaNg jade & maCam2 jenis batu pun ade,, ade yang rembat (pinjam secara pakse) mak pUnye gelang, taPi haMpir Semua gelang tu myenna beli sendiri... my faVourite gelang manik wane merah hati, myenna da hadiahkan kat best friend myenna mase maIn tUkar2 hadiah,,, hOpefuly gelang tu dijaga dengan baik


selain dari yaNg diatas :

  • kad Top Up
  • tikEt Bas
  • baraNg percume
  • teddy bEar
  • gambar  n vIdeo keluarge, rakan2 ( ade 10Gb dlm laptop ni )
  • vIdeo cLip hinDustan (hasIl dOwnload)
  • Kasut 
  • ........


dan yang paling bEharga sekali ialah, kOleksi Resit pembayaran, resit bank, bil dan pelbagai jenis bukti pembelian yaNg myenna gunapakai semase 3 tahun kat uNiVersiti masih lagi mYenna simpan,, pic xde sebab terlalu banyak untuk ditunjukkan, sTart myenna masuk U, resit beli hanger (penyankut baju pun myenna simpan) ade 2 kotak resit,, lau tengOk-tenGok balik asE tak percaya sebab banYak perbelanjaan myenna... then,, mende tu sume ade kenangannye Tersendiri,,, 


myenna sayang sume barang-barang myenna
sume mungkin takkan kekal
tapi kenangan akan sentiasa di hati myenna

...............................
sharIng is caring

Friday, August 13, 2010

mY favOuRite AuguSt


Bulan Ogos merupakan bulan  kegemaran myenna
nak tau kenape?



1. Kedatangan bulan Ramadhan pada bulan Ogos tahun ni... 










2. Bulan Kemerdekaan






3. My bIrthday on 16 August ~haha




5. bIrthdaY abaHku pada 30 oGos
      ~HappY bEsday Abah~






6. Nombor laPan meRupakan nombOr kegeMaran myEnna,,   


the Other Moon jaNgan jEles ya,,,
September Bulan yaNg dinanti 
sebab Pada Bulan tu SelurUh Umat islam 
menyaMbut Hari Raya Aidilfitri....

taK dilupakan Untuk Oktober sebab mYenna da Abis Tempoh Praktikal
yahOo,, penin wat rePort for 2 wEEk of October,,

Disember,,
mY targeted Month fOr the Next step Of my Life
mArriEd wif My mR < >

hehehe

kita meRancang Tuhan mEnentukan 

Semoga allah memberkati usaha myEnna

mYenna bErpuasa,,,


Tuesday, August 10, 2010

Bulan puase da menjelma,,
selamat menyambut ramadhan al-mubarak ...
di umur2 macam ni sambutan ramadhan tak lah semeriah dulu2
tambahan pulak sekarang myenna da bekerja
walaupun hanya praktikal 
tp jadual harian kira da berubah 
terkenang2 zaman dulu2
bulan puasa la bulan yang paling dinanti-nanti 
sebab kat rumah sambutan puasa meriah
kalau bersahur mesti ramai-ramai
berbuka lagi la meriah
seronoknye bulan puase ni sebab 
waktu nilah masa untuk jimat belanja dan
waktu kemuncak untuk buat duit
dulu myenna rajin tolong abang ipar meniaga
meniaga air tebu, kuih,,
bila balik sekolah je myena 
dok kat dapur buat kuih
buah melaka,, (orang panggil ondeh2) 
kuaih 2 kuih faveret myenna 
myenna taw buat kuih tu je
kuih myenna tu tiap2 hari mesti licin 
kadang-kadang mak pun xmerasa,,, 
alhamdulilah bila orang 
suke makan ape yang kita masak
rasa di hargai sangat...
tahun ni myena menyambut 
puasa di rumah akk di ipoh
nasib la anak-anak sedara pun da mula belajar puasa
kalau tak bersahur pun sunyi aje
hem,, sedih pun ade
pagi-pagi myenna 
da call mak abah tanya mereka bersahur
makan lauk ape?
biasala bila da merantau ni tahap kerinduan tu membuak-buak
family tu da mmg wajib la rindu,,
tiap2 sahur mesti la nak dengar sore mak abah
bab kawan2 pulak lagi la menusuk perasaan
da 3 tahun biasanya berpuasa di universiti
bersama kawan-kawan rapat
kalau time sahur myenna jadi jam loceng diaorang
ade sorang budak kl roomate myenna 
mmg payah nak bangun pagi
lau bangun dengan tak gosok gigi terus je mkn,
pas makan minum air seteguk pastu naik katil,,
geleng pale kiteorang dgn perangai dia ni
tapi tula karenah2 manje yang selalu diingati,,
masa berlalu pantas,, 
next year mgkin da jadi isteri orang
sambutan puasa pasti akan berubah lagi
fasa kehidupan macam nilah,,
lau da ade anak mula la ceria,,,
myenna rasa lega dapat kongsi cerita

myenna yang nostalgiatik ni
mengucapkan selamt berpuasa kepada semua ye,,
banyakkan beramal,,,,

myenna yang bersemangat

Thursday, July 29, 2010

Tragedi baSi sTill mYayat haTi

salam jumaat hari iStImewa

myenna kene tuRun panGkat hari ni
elok2 duduk dalam bilik
mulai minggu depan myenna kena
pindah tempat duduk
kireNya dah ade la pegawai
yang mengisi tempat kosong
yang myenna duduki selama 2 bulan ni,,
pagi-pagi myenna belek2 la lap top
tiba2 myenna terjumpa gambar yang
agak ngeri untuk dilihat
pic tu memang real di tempat kejadian
pakai kamera handfone
maklum la my laling mekanik scania
so,, beliau adalah orang terawal yang
tahu tentang tragesi bas sani
xcident,,
myenna xikut mase tu sebab myenna takut terkejut
tapi, menurut my laling,,
memang ngeri pun,, siap ade gambar lagi, gigi tercabut
pulak tu bas tu perjalanan sintok ke kuala lumpur
kebetulan ade seorang mangsa yang meninggal
bekas pelajar Uum jadi myenna agak sedih
sebab mangsa tu baru grad dan dapat interview kerja
tup2 meninggal akibat nahas jalanraya
meninggal dalam keadaan mengerikan pulak tu
kesian mak ayah diorang
myenna mengucap panjang sebab lagi dua tiga hari
myenna memang kena balik uum untuk penggal seterusnya
 tak boleh nak cakap ape dah
kejadian pun lame berlalu
ajal maut di tangan tuhan kan
semoga roh mereka dicucuri rahmat


jadIkan pEngajaran

myEnna yang tERkilan

Tuesday, July 27, 2010

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA

Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah,

manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita..

Berhati2 semua terutama para wanita.

Bahaya….!!!

“ AMARAN DARI PIHAK POLIS –
BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT
PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "


-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan…..

Kita berjalan menghampiri tempat parking,

membuka kerata dan masuk kedalamnya.

Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk

melihat kawasan belakang,

kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2

cermin belakang menghalang pandangan kita.

Jadi kita parking balik kereta,

buka pintu dan keluar untuk menanggalkan

kertas (atau apa jua benda) yang menghalang

penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta,

pada masa itulah pencuri itu akan keluar

dari tempat sembunyinya,

masuk kedalam kereta dan memecut pergi.

Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju

semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa?

Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta.

Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita,

alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita.

Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!



BERHATI-HATI DENGAN

CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat

pada cermin belakang kita, teruskan memandu.

Tanggalkan kertas itu kemudian.

Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini

kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita.

Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan

diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu

tidak mahu jatuh ketangan orang lain.


msg ni pn yenna dpt dr kenalan,,

korang hati-hatilah ye...

myenna PrIhatIn ~

Thursday, July 22, 2010

maSih beRuntung kIta



semua cerita tentang kesengsaraan

kita disini sibuk dengan perkara yang bUkan2

berlainan puLak dEngan mereKa

yAng tInggal di Negara mIskin

cUbe tEngok meReka ni

bUkanlah naK mEraih sImpati

Hanya,,,,,

melUahkan pErasaan bERdukacita

melihat kEsengsaraan disEbalik

kEsenanGan yaNg kita KecapI.... ~


















masih tErsenYUm

dEngan kEsempitan hIdup

mUngkin ini lagi baiK dari

tErpaksa bERjalan kAki,,,

ikTibarnya,

manUsia bOleh bERtahan

daLam keSusahan

bERbanding

manUsia yanG hIdup daLam kemeWahan

jelaS mEReka leBih tabah dan bErsemangat,,,,,

sEmoga mEReka senTiasa saBar

meNempuh keHidupan seharIan

..........................................................................

myEnna yaNg bErsemanGat (^^,)