nUff nuFf

Thursday, July 29, 2010

Tragedi baSi sTill mYayat haTi

salam jumaat hari iStImewa

myenna kene tuRun panGkat hari ni
elok2 duduk dalam bilik
mulai minggu depan myenna kena
pindah tempat duduk
kireNya dah ade la pegawai
yang mengisi tempat kosong
yang myenna duduki selama 2 bulan ni,,
pagi-pagi myenna belek2 la lap top
tiba2 myenna terjumpa gambar yang
agak ngeri untuk dilihat
pic tu memang real di tempat kejadian
pakai kamera handfone
maklum la my laling mekanik scania
so,, beliau adalah orang terawal yang
tahu tentang tragesi bas sani
xcident,,
myenna xikut mase tu sebab myenna takut terkejut
tapi, menurut my laling,,
memang ngeri pun,, siap ade gambar lagi, gigi tercabut
pulak tu bas tu perjalanan sintok ke kuala lumpur
kebetulan ade seorang mangsa yang meninggal
bekas pelajar Uum jadi myenna agak sedih
sebab mangsa tu baru grad dan dapat interview kerja
tup2 meninggal akibat nahas jalanraya
meninggal dalam keadaan mengerikan pulak tu
kesian mak ayah diorang
myenna mengucap panjang sebab lagi dua tiga hari
myenna memang kena balik uum untuk penggal seterusnya
 tak boleh nak cakap ape dah
kejadian pun lame berlalu
ajal maut di tangan tuhan kan
semoga roh mereka dicucuri rahmat


jadIkan pEngajaran

myEnna yang tERkilan

Tuesday, July 27, 2010

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA

Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah,

manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita..

Berhati2 semua terutama para wanita.

Bahaya….!!!

“ AMARAN DARI PIHAK POLIS –
BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT
PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "


-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan…..

Kita berjalan menghampiri tempat parking,

membuka kerata dan masuk kedalamnya.

Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk

melihat kawasan belakang,

kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2

cermin belakang menghalang pandangan kita.

Jadi kita parking balik kereta,

buka pintu dan keluar untuk menanggalkan

kertas (atau apa jua benda) yang menghalang

penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta,

pada masa itulah pencuri itu akan keluar

dari tempat sembunyinya,

masuk kedalam kereta dan memecut pergi.

Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju

semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa?

Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta.

Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita,

alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita.

Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!



BERHATI-HATI DENGAN

CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat

pada cermin belakang kita, teruskan memandu.

Tanggalkan kertas itu kemudian.

Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini

kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita.

Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan

diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu

tidak mahu jatuh ketangan orang lain.


msg ni pn yenna dpt dr kenalan,,

korang hati-hatilah ye...

myenna PrIhatIn ~

Thursday, July 22, 2010

maSih beRuntung kIta



semua cerita tentang kesengsaraan

kita disini sibuk dengan perkara yang bUkan2

berlainan puLak dEngan mereKa

yAng tInggal di Negara mIskin

cUbe tEngok meReka ni

bUkanlah naK mEraih sImpati

Hanya,,,,,

melUahkan pErasaan bERdukacita

melihat kEsengsaraan disEbalik

kEsenanGan yaNg kita KecapI.... ~


















masih tErsenYUm

dEngan kEsempitan hIdup

mUngkin ini lagi baiK dari

tErpaksa bERjalan kAki,,,

ikTibarnya,

manUsia bOleh bERtahan

daLam keSusahan

bERbanding

manUsia yanG hIdup daLam kemeWahan

jelaS mEReka leBih tabah dan bErsemangat,,,,,

sEmoga mEReka senTiasa saBar

meNempuh keHidupan seharIan

..........................................................................

myEnna yaNg bErsemanGat (^^,)


Wednesday, July 21, 2010

Pasai pa jadi lagu ni ?

zaman sekarang manusia tak beharga

kesian kan nyawa yang tak berdosa menjadi mangsa

maksiat merata-rata

buat jahat tak ingat dunia

dOsa pun diOrang bUat-bUat buta




 


fikir-fIkIrkanlah

RenUng-rEnungkan

maNusia ni makhluk yang paLing tiNggi

maRtabatnya,,

janGanlah taRaf manUsia

menjaDi saMa sePerti hAiwan

haIwan pun panDai saYang anaK mereka

~bad fEeling~~

myeNna yaNg kEsal,,,,

Tuesday, July 20, 2010

naK baLik caMpus

hura-hura bura-bura

sob2 ~

rindukan zaman campUs,,

apela rOomate2 aku bUat skang ek,,

masiNg2, da ade jln idOop sendiri

wa~aaa~aaaa~

ase nak nangis kuat-kuat jer

peraSaan yG sunggUh mendalam

eXperince jadi studenT memang

banYak eFfect kat dalam dIri akU

3 tahun aKu hidOp bersaMa

dengan mAkhluk2 gaNjil

aDe yang daRi KL

baGan sErai ada

Kelate mari pUn ado

gaNu sore lagI

aKu pulOk daRi johor

huh gAmat denGan perCampuran

bahaSa,,,,,,


Pada sUme sahabat-sahabat

akU dOakan kejayAan kOrang

thAnks cOz sUdi meNceriakan kehidupaN

caMpus kite,,

dEngan gelak tAwa dan gUrau kasaR

dan maKi haMun yang sentiaSa

kekal daLam ingatan akU

UUM aku aKan daTang kEmbali

untUk haNtar repOrt pRaktikal

huhuhuhu,,,,,

seNtiasa meRIndui,,,

mYenna mOody,, sOb2~

Sunday, July 18, 2010

Joe Jambul,,,

salam satu malaysia,,

chewah!

moOd ceria yang xbape nak ceRia

almaklumla hari isNin,,,

hehehe,,,,

pagi-pagi hening,,subuh merindu

tibe-tibe aku terkenangkan

waktu budak-budak dulu

aku makhluk yang paling femes

dengan kegiatan~ "ponteng sekolah"

tapi aku bUkan pOnteng lePak-lEpak

ataUpn beRmain video game di cYbercafe

kegIatan ponteng aku hanya kerana aku ni

manUsia pemalas dan

suke bersila paNggung dpn Tv,,,

masa dulu

aku paling minat tengok rancangan

"Joe Jambul"

hahaha, ase gEli ati plak

lau korang lahir zaman-zaman aku'1987

korang mesti tau punye

Joe Jambul ni apekebendeneye,,,,

pada aku la rancangan memang kreatif

sebabnye motif rancangan ni

semate-mate untuk menangkap jo jambul tu

jo jambul ni kire penjahat la

hu,,,,

lau tak salah pengacara rancangan tu

sapeke namanya ye...

azah ape ntah, soei ye,, aku taK Ingat

kalaU la rancangan ni ade lagi

mEsti akU jadi pEmonteng yang tEgar

saMpai ke Hari ni,,,

JOe Jambul da besT la

myEnna rindu masE dulU-dulu la

masa mengejar kita sekarang

biarlah kIta mEngalah

mEredah arUs masa yang kEhadapan

taPi masa lalu jadikanlah ia

sesatu yang abadi

dan tak bOleh ditukar gaNti~~ sob2


lOuve myEnna,,, (^^,)

buhbye..

brrrrrr,,, (iklan cOke)



Thursday, July 15, 2010

bende pelik memang pelik



salam semua,,






ho! ho !ho!








myena datang lagi (cam iklan tora)








korang2,,, selamat pagi da nak masuk tengahari da pun ye,,,






cube korang teka hari ni hari ape ?






ya betullll sekali,,









hari ni hari jumaat ;






hari yang indah



hari yang permai




hari yang singkat




hari kesukaan aku




hari balik awal




hari esok cuti,,,







so,,







aku ade sikit pic nak share ngan korang






jangan bosan ye,,






just smile enjoy da day






segala masalah pasti ada jalan penyelesaian,,






jom tengok kucing2 senget ni ~~


muke rela kene rendam,,






yeah..yeah.. rock n roll


cocoroll ,, stemroll,, valleyballl


hahahaha,,,,










panjang lidah dier,,,


geram tOll........













mesti majuk dengan tuan ye,,,

naseb bek muat kan,,,
hu..hu..hu..
sampai cini je k,,
hopefully korang hapenning tgk
pic yang myenna upload....
jumpe di lain waktu yeak...
take care korang,,,
may allah bless u,,
burbye !!!




Wednesday, July 14, 2010

laWak ngArut kUcing



salam pagi,,,


ari ni myena nak share ngan korang



sumtin funny



yang boleh buat kita tersenyum



kerana senyuman adalah permulaan yang baik



dalam kehidupan kita,,,,



just smile.....





mungkin kucing ni rase dirinya teraniaya,,,,



sian kan jadi mangsa kebusukan kaki
tapi salah kucin ni gak yang gatal2 pg cium bau kasut tu watpe,,
doakan jela kucin ni selamat,,,



banyak lemak,,mesti pemalas ni........
-------------------------------------------------------------------------
thats all dear,, myena nak sambung kerja
tata,, titi,, tutu,,,